P.i. Performance Improver ( Ytelse Forbedrer – bensin tilsetningsstoff)

APIP.i. forbedrer drivstoff kjørelengden med et gjennomsnitt på 2,3% og opp til 5,7%. Reduserer utslipp som hydrokarboner (HC) opp til 15%, karbonmonoksid (CO) opp til 26% og nitrogenoksider (NOx) opp til 17%. Gjenoppretter kraft og ytelse. Reduserer behovet for kostbar høyere oktan. (API)

Ubehandlet drivstoff fører til dårlig motorytelse
Et kjøretøy viser sin beste effektivitet og motor-ytelse når det er nytt. Når motoren eldes, minker ytelsen på grunn av bensin-genererte avleiringer som dannes på drivstoff injektorer, ventiler og i forbrenningskammeret. Tilsetningsstoffer er derfor nødvendig for å kontrollere avleiringer.

Dagens drivstoff mangler imidlertid tilstrekkelige tilsetningsmidler av høy kvalitet. Følgende resultater vil da kunne oppstå i drivstoffsystemet:

 • Dårlig drivstofføkonomi
 • Lite kraft og dårlig gassrespons
 • Mislykkede utslippstester
 • Dårlig kjørbarhet –  nykking, nøling, brå-start, ujevn tomgang
 • Motorbanking (pinging) og rap
 • Vanskelige starter

Behandlet Bensin leverer maksimal ytelse
AMSOIL P.i. er det mest potente bensintilsetningmiddel som er tilgjengelig i dag. Som et konsentrert vaskemiddel, er det uovertruffent i renhold av avleiringer i forbrenningskammeret og hindrer avleiringer i drivstoffinnsprøytningen. AMSOIL Pi hjelper med å opprettholde motoren på topp effekt, bedrer drivstofføkonomien og gir mer kraft og bedre kjøreegenskaper i nyere motorer med lav kjørelengde. I motorer med akkumulerte avleiringer, viste testing at AMSOIL Pi gir følgende opprydnings-fordeler etter bruk på bare en tank med bensin:

 • Forbedrer drivstoff kjørelengde med et gjennomsnitt på 2,3% og opp til 5,7%
 • Reduserte utslipp
  • hydrokarboner (HC) opp til 15%
  • karbonmonoksid (CO) opp til 26%
  • nitrøse gasser (NOx) opp til 17%
 • Restaurert kraft og ytelse
 • Redusert behov for kostbar høyere oktan
 • Redusert støy fra karbon rap og pre-tenning
 • Bedre kjøreegenskaper
 • Smidigere drift

AMSOIL Pi er utslippsreduserende. Den er ideell for bruk før utslipp sjekk ved EU-kontroll f.eks.

Uovertruffen Avleirings rens
Injektor avleiringer dannes fort når motoren er avslått og det er ingen bensin som strømmer gjennom dysene. I løpet av den varme suge- perioden vil injektorene varmes opp og bensin som blir igjen i injektorene nedbrytes og danner avleiringer. Dette kan skje meget raskt med bruk av dårlig bensinkvalitet og små-kjøring. Fordi avstanden mellom hver injektor er liten og hver injektor må levere presise mengder “automisert” drivstoff, kan selv små mengder avleiringer føre til at innsprøytningen svikter. Drivstoffstrømmen reduseres og strålemønstre blir forstyrret, reduserer motorens effektivitet, kraft og drivstofføkonomi, og resultatet blir økende eksosutslipp.

Klikk for større bilde

Avleiringer dannes på inntaksiden eller baksiden av ventilene. Etter hvert som avleiringene øker, begrenser de luftstrøm og endrer luftstrømmens mønstre i sylinderen. Avleiringene forstyrrer det balanserte luft /og drivstoff-forhold ved å absorbere og slippe ut drivstoff, og de kan forårsake ventilklebing ved å komme i veien for ventilspindel og guide. Avleiringer kan også begrense riktig plassering, og ventilene kan bli brent. Avleiringer kan forårsake mindre motorkraft, økte utslipp, dårlig motoreffektivitet og potensiell ventilsvikt.

Klikk for større bilde

Avleiringer i forbrenningskammeret dannes på toppen av stemplene og på topplokk. De øker kompresjon og absorberer varme under forbrenning for senere å slippe den under inntaks-syklus. I noen motorer med trange sammenkoblinger vil avleiringer i forbrenningskammeret kunne føre til at stempelet faktisk kan treffe topplokket. Disse avleiringer er referert til som forstyrrelser i forbrenningskammeret eller “carbon rap.” Avleiringer i forbrenningkammeret kan flasse av når de blir store, og disse flak kan bli fanget mellom ventilene og ventilsetet, hvilket resulterer i tap av kompresjon, vanskelig start og ujevn tomgang.

Høyere kompresjon og lagret varme vil føre til økte lade temperaturer og økt sannsynlighet for før-tenning, “banke” eller “pinge” når drivstoffet forbrenner spontant før gnist tenning. Dette øker utslippene og kan føre til motorskade. Mange av dagens biler har “banke” sensorer som justerer gnist timing for å hindre banking.

Selv om hørbar banking blir kontrollert av bilens sensorer, er kraften tapt fra forsinket tenning. Høyere oktan drivstoff på 4-5 oktantall kan brukes for å hindre banking, en effekt som heter “oktan krevd økning.” Når et kjøretøy eldes, blir bruken mer kostbar,
bilen vi kreve høyere oktan bensin for å operere på topp ytelse. Ved å rense avleiringer i forbrenningskammeret vil bankingen bli fjernet, motoren vil få kraften tilbake, drivstofføkonomien vil øke og høyere oktan drivstoff er mindre nødvendig for topp ytelse.

Klikk for større bilde

Maksimal drivstofføkonomi
AMSOIL Pi gir maksimal drivstoffeffektivitet ved å løse opp og fjerne drivstoffsystemets avleiringer og andre forurensninger for økt kraft og ytelse.

Klikk for større bilde

Anbefalinger
Behandle en full tank av bensin på opp til 20 liter med en flaske Pi. For svært store bensintanker, delvis fylle 40 liter og behandle med to flasker med Pi. Å bruke mer enn to flasker per behandling anbefales ikke. Bensinen behandles hver 4000 miles (ca. 6500 km.) (eller 100 timer for marine, stasjonære og off-road bensindrevne motorer). Pi hjelper kjøretøyet å passere utslippstester ved å kjøre en tank av det behandlede drivstoffet gjennom motoren før testing. Trygt for bruk med katalysator, oksygen, oksygengass og 10 prosent etanol blandet gass.Anbefales ikke for to-taktsmotorer.

FARE: Brennbar. Skadelig eller dødelig ved svelging. Farlig ved innånding. Hud og øyne irriterende. Les forholdsreglene på beholderen før bruk.

API Emballasje Informasjon
Kode Pakke Størrelse Måleenhet Produkt
APICN (APICN-EA) 12-Oz. Hver PI Ytelse Improver Concentrate

Vil du teste ut P.i. Performance Improver på ditt kjøretøy, så kan du bestille i vår nettbutikk. KLIKK HER.

AMSOIL Syntetisk SAE 60 Motorsykkelolje

MCS

 • Modell: MCSQT
 • Produsent: Amsoil   

Detaljer:

API SG, SL/CF • JASO MA/MA2 • ISO-L-EMA2 • API GL-1

AMSOILs SAE 60 er en førsteklasses olje utviklet for de som ønsker den beste smøringen til motorsykkelen sin. Oljen er et resultat av grundig testing og er laget for å prestere på alle punkter som er viktige for motorsykler, inkludert ved høyt turtall og til våtclutch. Den fungerer meget godt til både amerikanske og andre motorsykkelmerker.

Oljen leveres i:

Flaske 0,945L (quart gallon)

Se også vår oversikt for anbefalte oljer til ditt kjøretøy: http://www.amsoil.com/products/streetbikes/oil_chart.aspx

AMSOIL, den ledende aktøren innenfor syntetiske oljer, lagde verdens første API-godkjente syntetiske motorolje i 1972. Du kan stole på at AMSOIL med sine mange år med erfaring har utviklet den beste beskyttelsen for din motorsykkel.

Reduserer friksjon, varmeutvikling og slitasje

AMSOILs SAE 60 har en høy varmekapasitet og beskytter godt mot slitasje. Oljen beholder sin viskositet slik at riktig oljetrykk opprettholdes ved høye temperaturer. Denne oljen gir god beskyttelse til både gir og kjede, og innfrir kravene som stilles til en SAE 140, API GL-1 girolje. I tillegg er det tilsatt rikelig med additiver som motvirker slitasje uavhengig av arbeidsbetingelsene. Motstandsdyktigheten for nedbrytning er høy- oljen er laget med hensyn til unngåelsen av avleiringer og karbondeponering i motoren.

Med denne oljen er det ikke nødvendig å bruke flere smøringer til girkassen. Den dynamiske viskositeten er høy og mekanisk påkjenning vil derfor ikke være ødeleggende for oljens egenskaper. Den virker som en girolje uten de negative effektene som additiver ofte kan forårsake under høyt trykk, som for eksempel at våtclutchen ikke virker som den skal.

Overlegen rustbeskyttelse

Motorsykler er sårbare for å ruste ved lagring, høy luftfuktighet og selv korte kjøreturer. Rust kan for eksempel forårsake at kulelager svikter, et ustabilt kompresjonstrykk, økt generell slitasje og kontaminering av veivhuset ved forbiblåsing («blow-by»). God beskyttelse mot rust er ikke en egenskap som hører til alle motoroljer, den må nøye utformes. I motsetning til mange motorsykkeloljer er AMSOILs syntetiske olje tilsatt nøye utvalgte stoffer som aktivt motvirker korrosjon.

Utmerket våtclutch-prestasjon

Denne oljen er ikke tilsatt friksjonsmodifiserende komponenter. Med denne oljen vil du over lengre tid ha en clutch som ikke mister taket og som er motstandsdyktig mot glasering.

Rett mengde detergenter (TBN) nøytraliserer de syrlige forbrenningsrestene som ellers kan bryte ned clutchmaterialene.

testAnvendelsesområde

AMSOILs syntetiske SAE 60 kan anbefales for tidlige modeller av luftkjølte V-twin hvor motorolje med viskositetsgradering på 60 er spesifisert. SAE 60 brukes ofte i Harley Davidson® Knucklehead, Panhead, Shovelhead, men også andre motorsykler med motorer med bred sylinderdiameter.

Kompatibilitet med andre oljer

AMSOILs 10W-30 (MCT) Syntetiske Motorsykkelolje kan blandes med andre konvensjonelle eller syntetiske oljer, men å gjøre dette kan redusere oljens levetid så vel som oljens høye prestasjonsevne. Det anbefales ikke å tilsette additiver til AMSOILs syntetiske oljer.

Service

Man kan kjøre på samme olje opp til det dobbelte av tiden eller avstanden som er gått frem til første service (slik bestemt av motorsykkelprodusent) eller opptil ett år avhengig av hvilken som kommer først. For Big Twin Harley-Davidson- girkasser bør instruksene for syntetisk olje anvendes- opptil 32 000 km (20 000 miles) eller 1 år avhengig av hvilken som inntreffer først. Dersom du bruker et annet motorfilter enn AMSOIL Ea® bør du skifte filter innenfor normal holdbarhet.

Sikkerhet

Produktet er ikke forventet at vil kunne være helsenedsettende dersom det brukes slik anvist, følg våre anbefalinger i vårt datablad for sikkerhet:

http://www.amsoil.com/msds/index.aspx.

Du finner alltid databladet tilgjengelig på www.amsoil.com og kan ellers henvende deg til oss. Produktet bør holdes utenfor barns rekkevidde. Unngå unødvendig forurensning og levér gammel olje til rett sted for gjenvinning.

For garanti-informasjon kan du trykke her:www.amsoil.com/warranty.aspx.

Teknisk informasjon
Synthetic SAE 60 Motorcycle Oil (MCS)
Kinematisk viskositet @ 100°C, cSt (ASTM D445) 23,4
Kinematisk viskositet @ 40°C, cSt (ASTM D445) 190,2
Viskositetsindeks (ASTM D2270) 151
Frysepunkt °C (°F) (ASTM D97) -34 (-29)
Flammepunkt °C (°F) (ASTM D92) 242 (468)
Høy temperatur/Dynamisk viskositet (ASTM D5481 @ 150°C , 1.0 x 106 s-1), cP 7,08
Fire-kuler slitasjetest (ASTM D4172 @ 40 kgf, 150°C, 1800 rpm, 1 hour), Scar, mm 0,40
Noack fordampingsevne, % vekttap (g/100g) (ASTM D5800) 3,60

Emballasje

1 quart=0,945 liter

KAN BESTILLES I VÅR NETTBUTIKK – HER.