KTM Duke – den ekte følelsen av motorcross

Det er som oftest unge gutter som begynner å interessere seg for motorsykler og allerede når de er 15 år kan de begynne å ta kjøre-prøver til moped og andre lette kjøretøy.

En av de kuleste merkene er KTM som egentlig er terrengsykler med god fjæring og røft preg. Med KTM Duke er som å tre inn i voksnes verden, for denne motorsykkelen har alt man trenger for å komme i sonen.

Hva er KTM?

KTM står for Kronreif, Trunkenpolz og Mattighofen og er navnene til de tre karene som oppfant denne tøffe motorsykkelen. Opprinnelig var sykkelen beregnet for segmentet enduro og cross, men senere blåste sykkelmerket de andre konkurrentene av banen med sine prestasjoner.

Spesielt Valentino Rossi og Kelsey Stoner viste at KTM var å regne med. Det var med sine modeller kalt KTM Superbike og KTM Superduke.

Satset man noen kroner på dem med betting, ville man mest sannsynlig dratt hjem med gevinsten.

Hva er KTM Duke?

KTM Duke er en modell som passer for ungdom. Sykkelen har 125 kubikk, og rangeres som en av de mest populære ungdoms lett-syklene på markedet. Duke kommer i ulike størrelser helt opp til 690 Duke R og 790 Duke før den tipper over til Superduke.

KTM Duke 125 har en en-sylidret motor som kan yte opp til 120 kilometer i timen. Norske sykler blir likevel plombert til en toppfart på 60. Girboksen er sekstrinns og eksospotten er godt kledd inn i eksteriøret. KTM Duke har et sportslig preg med sine oransje og svarte overflater.

Hvorfor velge KTM Duke

KTM er et østerriksk motorsykkel-merke som har nesten 100 års erfaring. Motorsykkelen er skikkelig tøff og kommer med mange motorstørrelser. Den har en fremoverlent stilling og passer både på asfalt og på grusbaner.

Med KTM DUke vil man garantert bli lagt merke til, uten å måtte lage snutter på Youtube eller andre arenaer. Uansett er mottoet å kjøre safe og aldri ta sjanser man ikke vet utfallet på.