Racing med motorsykler er sinnsykt kult

Vi har vel alle sett dem forsvinne forbi oss i alt for høy fart på motorveien, disse tohjulte motorsyklene der føreren har lite annen beskyttelse enn en hjelm og et tynt lag med skinn. For det er ikke alle som sitter tilbakelent på en cruiser eller touring sykkel med komfortable skinnseter og rett sittestilling. Nei, racerne elsker ekstrem fart, fremoverlent posisjon og dype svingkurver. Sportmotorsykler eller racing er noe som alle med denne fartsfølelsen setter aller høyest.

For å få råd til et farts-monster som dette, må man spare en del penger, eller slå til med betting, som har blitt en ny trend blant unge voksne. På mange nettkasino i dag kan man til og med spille på motorsport som MotoGP og noe av det kuleste er klassene 125cc og 250cc, og ikke minst Superbike, klassen for motorsykler med 750-1200cc. Disse enda større motorene gir noen vilt fartsfylte runder på baner over hele verden. Forskjellen ligger i at MotoGP syklene ofte er produsert med formålet å prestere i race, mens Superbike motorsyklene er vanlige motorsykler, som er bygd om etterpå.

Noen kjente førere

Opp gjennom tiden har vi hatt en rekke førere som har håndtert motorsyklene på en helt utrolig måte, med forbikjøringer, dype svinger og elleville stunts. Det har opp gjennom tiden blitt mange helter å henge opp på veggen med krans for sine prestasjoner.

Carl Fogarty

Denne engelskmannen har vært med på det meste innenfor motorsport. Og med 1. plass i en rekke serier er han en av de mestvinnende mc-førerne gjennom tidene. Vi snakker fire Superbike seiere, Isle of Man TT seier og seier i Enduroracing. Carl Fogarty kjørte en Ducati fram til han gav seg i 2000 etter en ulykke.

Max Biaggi

Max kalles den romerske keiseren, med sine utrolige prestasjoner på forskjellige mc-sykler. Biaggi står som seierherre i 250cc serien, 500cc serien, MotoGP og mange nasjonale mesterskap. Selv om karrieren startet i 1991 endte den ikke før i 2013, 22 år etterpå. Han har kjørt alt fra Aprilla til Honda og Suzuki.

Valentino Rossi

Enda en italiensk rytter med fantastisk kontroll over tohjulingen. Rossi kalles “the doctor” (antakelig for hans utdanning med spesifikk grad), men også andre ting som Rossifumi. Rossi står med 7 seiere i MotoGP, 1 i 125cc serien og en i 250cc serien. Valentino og Max hadde blant annet mange fighter på asfalten, og Valentino Rossi er alltid en som ser ut til å ta de beste valgene. Rossi er fremdeles aktiv, en levende legende. Rossi har konkurrert med både Ducati, Yamaha og andre merker

Casey Stoner

Den australske motorsykkelførere tok verden med storm da han begynte å konkurrere med sin KTM sykkel i MotoGP klassen. Han viste seg ofte fram med en utfordrer innstilling som var uredd og nesten naiv. Men han vant også fram med denne stilen som gjorde han til mester to år i MotoGP klassen. Han har kjørt for mange manufakturer som blant annet KTM og Ducati.

Norske førere

Vi tenker først og fremst på Pål Anders Ullevålseter, André Villa og Ailo Gaup når vi snakker om motosykkelførere. Men disse har ikke deltatt i racing på samme måte. De er eksperter i blant annet motorcross og freestyle. Men Norge har også hatt førere i de ypperste klassene innenfor racing. Kai-Børre Andersen har kjørt både SuperBike og andre roadracing motorsykkelrace med historisk gode resultater.