Racing og betting

For de som er interessert i både motorsykler, racing og sportsbetting, er det å sette penger på motorsykkelløp den ultimate kombinasjonen for maksimal underholdning og spenning. Det arrangeres løp man kan satse på nesten på daglig basis, i alle fall om man har konto hos en eller flere av de større bookmakerne.

Motorsport-betting

Om man ønsker å sette penger på bil- eller motorsykkelløp, vil de fleste generelle råd og tips for betting fortsatt gjelde. Man må selvsagt gjøre research i forkant av racet for å kunne gjøre seg opp en mening om hvem man tror vil vinne. Videre må man sette dette opp mot oddsen som er satt på de ulike førerne. På kort sikt kan det være fristende å bare sette pengene på den man tror eller håper vinner, men på lang sikt er det mer lønnsomt å velge den som har best forhold mellom vinnersjanser og odds.

En faktor som skiller bil- og motorsykkel-betting fra det å satse for eksempel på fotballkamper, er hva slags odds man kan forvente. I racing generelt, og motorsykkel-racing spesielt, er det ofte en eller to klare favoritter. Disse vil dermed ofte ha svært lav odds. I et race med 20 deltakere er det ikke uvanlig at den største favoritten har odds helt nede i området mellom 1,2 til 1,4. De mindre meritterte utfordrerne får da til gjengjeld svært høy odds. Man ser av og til tusentallet på de med lavest antatt sannsynlighet for å stikke hjem med seieren. Årsaken til dette er at det generelt er mindre tilfeldigheter som avgjør hvem som til slutt står øverst på podiet. I norske favorittidretter som fotball og skiskyting kan som kjent små tilfeldigheter få store konsekvenser for sluttresultatet. På en god dag, med marginene på sin side, kan Norge slå Brasil, Island slå England, eller Kroatia komme seg til finalen i Fotball-VM. Tilsvarende kunne Bjørndalen selv i sine glansdager skyte seg totalt bort og havne langt ned på resultatlistene. I racing er hendelsesforløpet noe mer forutsigbart, selv om det selvsagt også her kan forekomme uforutsette hendelser, som tekniske problemer eller krasj.

En ting som kan være verdt å ta med seg for de som ønsker å starte med motorsport-betting, er at værforhold kan ha avgjørende faktorer. Enkelte førere har historisk prestert bedre under spesifikke værforhold, og det er derfor viktig å ta dette med i beregningene før man gjør sin innsats. Det samme gjelder for hvilken bane det kjøres på. Noen takler svingete baner med lav hastighet bedre, mens andre trives best i høye hastigheter på raske baner.

Teknologisk utvikling endrer sportsbetting

Den rivende utviklingen av teknologi de siste årene har snudd opp ned på sports-betting. Med en vanlig smarttelefon og en app går man rundt med en bookmaker i lomma til enhver tid. Dette gir frihet til å spille fra hvor som helst og når som helst. Dette er i bunn og grunn positivt, men fører også til at enkelte kan være mer utsatt for avhengighet. Det er derfor viktig at man tar ansvar for å spille ansvarlig, og aldri satser mer enn man har råd til å tape. De fleste seriøse bookmakere har også programmer for å hindre avhengighet hos sine kunder.

Det at prosessene for kundebehandling, håndtering av innsatser, og beregning av odds blir stadig mer automatisert, har ført til at bookmakere har lavere overheadkostnader, og dermed kan tilby bedre odds. Det er en beinhard kamp om ethvert kundeforhold, og dette kommer spillerne til gode.