Vi elsker motorsykler – 6 grunner til å kjøre motorsykkel

Se for deg en vakker sommerdag på landeveien, med flagrende hår under en hjelm og 100 hestekrefter mellom beina. Motorsykler er en drøm for mange, men i et land som Norge, er ikke transportmiddelet på to hjul alltid like aktuelt.

Her skal vi se på noen grunner til at du likevel bør følge drømmen om å skaffe deg din egen motorsykkel.

Å kjøre motorsykkel gjør deg kul

Vi liker egentlig ikke å ta med denne grunnen, men vi kan ikke komme utenom den likevel. Det er både noe du og alle andre vet. Og det vil alltid se ut som at du er på et spennende eventyr, enten som en agent eller på vei til den nye flammen. Og det tenker man ikke om en som kommer kjørende i sin Volkswagen Passat!

Enkel å pendle

Denne hverdagslige handlingen vil bli mye enklere når du kjører motorsykkel. Med motorsykkel vil du komme fram i rushtrafikken til og fra arbeid, det vil bli enklere å finne parkeringsplass og du slipper å tenke på parkeringsavgift. Å kjøre motorsykkel til jobben vil gi deg en god start på dagen, og gjøre deg klar for et nytt eventyr etter jobb.

Det er billig å kjøre motorsykkel

Det er ikke bare innkjøpsprisen som er lavere på en motorsykkel i forhold til en bil, men også drivstoffutgiftene er lavere. Dessuten er ting som oljeskift og reparasjoner både enklere og billigere. I tillegg til gratis parkering og lav årsavgift så er motorsykkel noe som er billig.

Det har en helseeffekt

På en motorsykkel vil du være mye mer aktiv enn når du sitter i en bil. Hele 50 kalorier mer per time vil en voksen mann forbrenne. Og det er bare når du kjører i trafikken. På bane som i MotoGP, vil nok helseeffekten være enda større. Det vil igjen gi deg bedre holdning, sterkere muskler og et bedre hjerte.

Og ikke minst har det en effekt på hjernen. Både det å være ute i det fri, bruke sanser og koordinere bevegelser, gjør underverker på hjernevirksomheten.

Bli kjent med omgivelsene

Har du egentlig sett deg rundt om i stedene rundt der du bor, på de vakre veiene langs kysten eller oppi i de små fjellene? Med motorsykkelen kan du raske med deg lommeboka og det du trenger for en liten utflukt. Nå kan du se og oppdage nye perler og steder du aldri før har vært. Og kjenn den frihetsfølelsen da. Med motorsykkel er det deilig å stoppe hvor som helst slik at du kan nyte senarioene som utspiller seg.

Dette gjør at du også vil sette mye mer pris på naturen og livet rundt deg, enten det er ville dyr du ser langs veien eller naturen i sin helhet. Og du får alt inn på en helt annen måte enn inne i en lukket bil.

Det er så sinnsykt kult

Å kjøre motorsykkel kan selvfølgelig by på problemer som at du må konsertere deg og at du blir våt om det regner. Men gud så spennende det også kan være. Selv om man ikke skal oppmuntre til hastigheter langt over norske standarder, er nok ikke adrenalinet langt unna når man ser for seg kurvene og strekkene på veien framfor seg. Bare sørg for å holde dere trygge og utenfor farlige situasjoner så kan du få de aller beste opplevelsene dine langs veien på din nye motorsykkel.